Het verhaal van Alinda Beukers-Koelewijn

"Het werk biedt vrijheid en een bepaalde mate van verantwoordelijkheid, zoals de afwisseling en de mogelijkheid om zelfstandig beslissingen te nemen.”

Banner
Alinda werkt met veel plezier sinds een jaar als Verantwoordelijk Verpleegkundige op de Wijngaard.

Alinda: “In de rol van verantwoordelijk verpleegkundige sta ik elke dag paraat om de eerste opvang te bieden wanneer er zich onverwachte situaties voordoen”. De telefoon van een verantwoordelijk verpleegkundige gaat als er iets aan de hand is - of het nu gaat om een valpartij of koorts. Alinda vertelt dat zij de eerste schakel is In de avonden, nachten en weekenden die de eerste beoordeling maakt en de nodige acties onderneemt. Overdag nemen praktijkverpleegkundigen samen met een arts deze rol op zich.

“Mijn dienst begint om 15:45 uur, met een overdracht van acute zaken. Daarna loop ik alle afdelingen langs, breng ik medicijnen rond en zorg ik ervoor dat de laatste bestellingen na 16:00 uur worden afgehandeld. We zijn verantwoordelijk voor meerdere locaties, waaronder de Wijngaard, Hart van Vathorst, Villa l’Abri, en d’Amandelboom. Zelfs de thuiszorg en particuliere huizen zonder eigen verpleegkundige kunnen op ons rekenen.”

Volgens Alinda vraagt het werk als verantwoordelijk verpleegkundige om ervaring en het vermogen om met druk om te gaan. Hectische momenten vragen om het stellen van prioriteiten en snel schakelen. Elke dag is anders, dat maakt het werk boeiend en uitdagend.
“Wat het werk zo leuk maakt, is dat er een andere werkdruk is dan in de reguliere zorg. Het onvoorspelbare karakter en het samen sparren met collega's over de te nemen stappen zijn echt een uitdaging. Het werk biedt vrijheid en een bepaalde mate van verantwoordelijkheid, zoals de afwisseling en de mogelijkheid om zelfstandig beslissingen te nemen.”

Alinda vertelt waarom zij koos voor de functie van verantwoordelijk verpleegkundige: “Na tien jaar in het ziekenhuis te hebben gewerkt, wilde ik iets anders. Ik zocht een balans tussen het directe contact met de patiënt en het nemen van leiding. De variatie en vrijheid die deze rol biedt, spraken me aan. Accolade staat goed bekend, en de christelijke identiteit zorgt voor een omgeving waar iedereen dezelfde normen en waarden heeft, wat een vertrouwd gevoel geeft. Ook de inrichting van het werk en de sfeer binnen het team spraken me aan.”

“Uitdagingen zijn er zeker. Zo worden we af en toe opgeroepen in de weekenden. Ik vind het een uitdaging om met beperkte middelen toch de best mogelijke zorg te bieden. Een van de hoogtepunten van mijn werk is de dankbaarheid en waardering van bewoners en hun families. Het gevoel dat ik echt het verschil kan maken, is waar ik trots op ben.”

Voor wie overweegt dit werk te doen, heeft Alinda een goed advies: “Ik zou zeggen: probeer het gewoon. Loop een keer mee, ontdek de variatie en de diverse doelgroepen binnen het huis. Het is goed te combineren met een gezin, en het coulante team maakt het werken bij Accolade extra aangenaam.”

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Marina Brouwer

Contactverzorgende bij Villa l'Abri

Mijn geloof is sterker geworden sinds ik bij Villa l'Abri werk

Banner
Avtar
Shape
Eric .

verzorgende IG bij Villa l'Abri

Bij Villa l’Abri wordt er niet alleen bovengemiddeld goed voor bewoners gezorgd, er wordt ook goed voor jou gezorgd.

Banner
Avtar
Shape
Marjanne Tiemens

verpleegkundige bij Villa l'Abri

Bij Villa L'Abri krijg ik de uitdaging die bij me past en de ruimte om me verder te ontwikkelen