Het verhaal van Johanna Voskuil

Zorg is niet alleen wat ik doe, het is wie ik ben

Graag nemen we jullie mee in het verhaal van Johanna Voskuil die werkt als Verzorgende IG in d’ Amandelboom. Toen ze 12 was wist Johanna al dat ze in de zorg wilde werken, zij deelt haar passie voor de zorg met ons.

Banner
"Op 12-jarige leeftijd hielp ik mijn oma die bij ons inwoonde (en leed aan dementie) al onder de douche en dat was eigenlijk het moment waarop ik dacht: dít vind ik leuk," vertelt Johanna met een brede glimlach. "Nu werk ik hier al zo lang en geniet ik vooral van de persoonlijke zorg die ik kan geven aan de 18 bewoners op de Kers."

 

Blijvende ontwikkeling
Een belangrijk uitgangspunt voor Johanna's manier van werken is het leren kennen van de bewoners. "Het kennen van hun levensverhalen is eigenlijk onmisbaar voor het goed contact maken met de bewoners. Ik hoop dat we dit op termijn structureel kunnen doen op de afdeling, omdat het echt een verschil maakt."
Johanna benadrukt ook het belang van blijvende ontwikkeling. Ze heeft net de opleiding GVP afgerond en gaat in september vol enthousiasme beginnen met de opleiding tot verpleegkundige.
Natuurlijk zijn er uitdagingen, zoals de soms hoge werkdruk, maar Johanna zegt: "De bewoners staan bij mij op nummer 1, en als er iets gebeurt, wil ik het kunnen afronden en rapporteren. Een leerpunt is wel dat ik goed voor mezelf moet zorgen hierin tijdens het werk."

Je bent welkom
Een bijzonder moment deelt Johanna ook. "Soms zit een cliënt in een fase dat ze zich bewust is dat ze dementerend is. Ze vertrouwt mij volledig, ze leunt tegen mij aan en dat betekent dat ze zich veilig voelt bij mij, en dat is super mooi om te merken."
En voor wie overweegt hier te komen werken, Johanna raadt het van harte aan: "We hebben een fijn team op de Kers en verwelkomen nieuwe collega's met open armen. Hier op de Amandelboom is er een goede sfeer en de locatie is prachtig en rustgevend, zo in het bos. Welkom!"

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Simone Westerlaken

leerling verpleegkundige Thuiszorg Zeist

Zij-instromers welkom: vind jouw nieuwe pad bij Thuiszorg Zeist!

Banner
Avtar
Shape
Hendrika van Baaren

Gastvrouw in Hospice De Wijngaard

Bij Accolade werk ik in een goede sfeer, er is openheid en eerlijkheid.

Banner
Avtar
Shape
Janna Slingerland

verpleegkundige/begeleider

'Kleine momenten, groot geluk. Op de NAH-afdeling creëren we samen betekenis.'