Het verhaal van Nienke Zeldenrijk-Verkroost

Als je uitdaging in de dementie zoekt, moet je bij ons zijn. Voor mij maakt dit het afwisselend en interessant.

“Tijdens en na de opleiding voor verzorgende IG, heb ik verschillende specialismen geprobeerd, zoals het werken in de Thuiszorg en op de afdeling somatiek. Daardoor weet ik nu dat PG echt mijn ding is. Je krijgt hier ruimte voor ontwikkeling.”

Banner
Het verhaal van Nienke

Nienke is Verzorgende IG op de Wijngaard en werkt al 6 jaar met plezier op de woongroepen Merel en Vink. De doelgroep is psychogeriatrie (PG), waarbij de zorg gericht is op ouderen die lijden aan een vorm van dementie. Op de Merel/Vink wonen ook bewoners met gedragsproblemen, zoals dwang en agressie.

Nienke: “Ik ben bij Accolade terecht gekomen door het doen van vakantiewerk. Tijdens en na de opleiding voor verzorgende IG, heb ik met verschillende doelgroepen gewerkt. Daardoor weet ik nu dat PG echt mijn ding is. Bij Accolade heb ik daarom ook drie jaar geleden de opleiding gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie (GVP) gedaan. Je krijgt hier ruimte voor ontwikkeling.”

De reden dat Nienke elke dag met plezier naar haar werk gaat, is omdat elke dag weer nieuwe kansen en uitdagingen met zich mee brengt. Nienke geeft aan echt een band te kunnen opbouwen met bewoners. Elke bewoner is anders en heeft een andere benadering nodig volgens Nienke: “Als je uitdaging in de dementie zoekt, moet je bij ons zijn. Voor mij maakt dit het afwisselend en interessant. De leukste dagen heb ik als ik alle bewoners de aandacht en benadering kan geven die ze nodig hebben. Van die kleine momenten krijg ik echt veel voldoening.”

Door het vakantiewerk en de stages, was Nienke al bekend met Accolade. Nienke geeft aan dat ze hier een warme sfeer ervaart en een gezellig team: “Soms vind ik Accolade één grote familie, iedereen toont interesse in elkaar. Je kunt altijd een praatje maken en iedereen is gelijkwaardig en benaderbaar. Ook staat de zorg goed bekend, er is veel expertise in huis en verschillende disciplines binnen de behandeldienst die we kunnen inzetten. Zij zijn goed bereikbaar en denken snel mee. Alles kan snel geregeld worden voor de bewoners. Ook de christelijke identiteit spreekt Nienke aan.

Uitdagingen ervaart Nienke ook: “Binnen ons team is er de afgelopen jaren best veel gebeurd. Zo zijn er bijvoorbeeld best wat wisselingen geweest qua leidinggevenden en personeel. Gelukkig vinden er nu gesprekken plaats met een coach, om met elkaar weer te kunnen bouwen naar een stabiel en positief team. Waar ik trots op ben, is dat we het binnen het team, ondanks de uitdagingen, altijd kwaliteit van zorg geven. We krijgen daar ook veel waardering voor van bewoners en familieleden.”

Nienke geeft aan dat, mocht je geïnteresseerd zijn in het werken bij Accolade en in het bijzonder op de PG, je gerust contact mag opnemen om een keer mee te lopen: “Zo kun je zien dat we met een mooie doelgroep werken en we staan als team zeker open voor gezellige, nieuwe collega’s!”

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Brenda Sinke

Verzorgende

Zorg is niet slechts een taak, maar een kans om liefde tastbaar te maken.

Banner
Avtar
Shape
Simone Westerlaken

leerling verpleegkundige Thuiszorg Zeist

Zij-instromers welkom: vind jouw nieuwe pad bij Thuiszorg Zeist!

Banner
Avtar
Shape
Hendrika van Baaren

Gastvrouw in Hospice De Wijngaard

Bij Accolade werk ik in een goede sfeer, er is openheid en eerlijkheid.