Het verhaal van Janna Slingerland

'Kleine momenten, groot geluk. Op de NAH-afdeling creëren we samen betekenis.'

Banner

Sinds vier jaar werkt Janna Slingerland als woonbegeleider/verpleegkundige op de afdeling waar mensen wonen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) van de Amandelboom. Haar passie voor begeleiding bracht haar hier, nadat ze eerder ervaring opdeed in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap en als VIG'er in de Thuiszorg.

 

Voldoening
Janna's werk op de afdeling NAH is intensief vanwege de complexe zorgbehoeften, zoals onder andere korte termijn geheugen problemen, epilepsie en afasie. "Je moet iemand goed leren kennen om iemand goed te begeleiden. En ik vind het heerlijk om met hen te werken en er elke dag wat moois van te maken. "Als ik een lach op het gezicht kan krijgen en begrip kan tonen, heb ik voldoening na mijn dienst! 

Vertrouwensrelatie
En het is bijzonder om te merken dat ik een vertrouwensrelatie heb met de bewoners. Ik hoor veel en zie veel. Als ze verdriet hebben en/of ergens mee zitten of juist blij zijn. Het is fijn om dan met hen te praten en om hen te laten voelen dat je er voor ze bent' aldus Janna.

Uitdaging is belangrijk, waarbij ze door de dag heen alert is op signalen van de bewoners. Dat vraagt wel energie, maar dat is ook waar ze energie van krijgt.

Groepsgevoel 
Ze vindt structuur en het groepsgevoel op de afdeling essentieel en het contact met bewoners staat centraal. Het werken in een team, waar samenwerken en aanvullen van elkaar belangrijk is, draagt bij aan goede kwaliteit van zorg voor de bewoners.

Identiteit
Wat het werk extra bijzonder maakt voor Janna, is de christelijke identiteit van de Amandelboom. "Als er verdriet of gemis is, kun je samen bidden en hierover praten, dit is echt een meerwaarde,"zegt ze.

Welkom om langs te komen!
Janna nodigt geïnteresseerden uit om een dag met haar mee te lopen. "Dan wil ik graag vertellen wat mijn grote drijfveer is om dit mooie werk te kunnen doen. Ik sta altijd open voor vragen!" besluit ze met enthousiasme.

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Marina Brouwer

Contactverzorgende bij Villa l'Abri

Mijn geloof is sterker geworden sinds ik bij Villa l'Abri werk

Banner
Avtar
Shape
Eric .

verzorgende IG bij Villa l'Abri

Bij Villa l’Abri wordt er niet alleen bovengemiddeld goed voor bewoners gezorgd, er wordt ook goed voor jou gezorgd.

Banner
Avtar
Shape
Marjanne Tiemens

verpleegkundige bij Villa l'Abri

Bij Villa L'Abri krijg ik de uitdaging die bij me past en de ruimte om me verder te ontwikkelen