Het verhaal van Jeroen van der Schulp

"Mensen daadwerkelijk helpen met met de basisdingen van het leven. Het geeft mij een voldaan gevoel!"

Waarom Jeroen (49) in februari startte in de ouderenzorg: “Het gaat het niet om jezelf”
Door coronamaatregelen je baan verliezen? Het klinkt als een nachtmerrie. Jeroen van der Schulp (49) herpakte zichzelf en draaide de situatie om: hij vond in de ouderenzorg zijn ‘echte’ roeping. “Je helpt mensen bij de ‘basis’ van het leven; dat geeft mij een voldaan gevoel”, zegt Jeroen, die de 2,5-jarige opleiding doet voor zij-instromers en ondertussen werkt bij Accolade Zorg.

Banner
Voordat ik bij Accolade Zorg kwam, werkte ik als beheerder en onderhoudsman bij een klein christelijk conferentiecentrum, door corona kwam ik zonder baan te zitten”, schetst Jeroen

 

Liefdevolle verzorging

Toch zat de vader van drie kinderen (11, 9 en 5 jaar) niet bij de pakken neer: hij besloot zijn talenten in te zetten in de ouderenzorg: “Dat heeft mijn hart. Ouderen hebben Nederland opgebouwd, inmiddels profiteren generaties daarvan. Iedere oudere heeft naar mijn mening recht op goede en liefdevolle verzorging. Ik hoop dat als ik zorg nodig heb, dat er ook mensen zullen zijn die mij liefdevol verzorgen.”
Als zij-instromer volgt de Nijkerker sinds februari de 2,5-jaar durende bbl-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) en werkt hij drie dagen bij Accolade Zorg. “De studie vind ik heel interessant en de lesstof zuig ik als een spons op. Ik verwonder me steeds weer hoe ingenieus ons lichaam is gemaakt en tegelijkertijd hoe kwetsbaar het is. Deze studie maakt mij bewuster van mezelf en de sociale omgeving waar ik deel van uit maak

Basis van het leven

Waarom Jeroen blij wordt van zijn nieuwe job? “Het heeft te maken met het feit dat ik mensen daadwerkelijk help met de basis van het leven. Het geeft mij een voldaan gevoel. Voor mij moet er een stuk zingeving in het werk zitten wat ik doe en dat is nu zeker het geval. Ik geloof dat deze mensen behoefte hebben aan verzorgers die er echt zijn voor hen. Die de tijd voor hen nemen en hen als mens met respect behandelen. Bij dit werk gaat het niet om jezelf, maar om die oudere met dementie!

 

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Marina Brouwer

Contactverzorgende bij Villa l'Abri

Mijn geloof is sterker geworden sinds ik bij Villa l'Abri werk

Banner
Avtar
Shape
Eric .

verzorgende IG bij Villa l'Abri

Bij Villa l’Abri wordt er niet alleen bovengemiddeld goed voor bewoners gezorgd, er wordt ook goed voor jou gezorgd.

Banner
Avtar
Shape
Marjanne Tiemens

verpleegkundige bij Villa l'Abri

Bij Villa L'Abri krijg ik de uitdaging die bij me past en de ruimte om me verder te ontwikkelen