Het verhaal van Malize van den Brandt

"Op de NAH sta je echt naast de bewoner. Ik raad iedereen aan om eens te komen kijken."

Malize van den Brandt (22) werkt 2 1/2 jaar bij Accolade Zorg. Ze begon ooit als stagiair, maar werkt inmiddels als Verzorgende IG bij de NAH in d’Amandelboom. Een doelgroep die voor haar nieuw was, maar waar ze een paar weken al het gevoel had alsof ze er jaren liep.

Banner
Hoe zou jij jouw werk omschrijven?

“Fantastisch. Je staat hier echt naast de bewoner. Ik ben begonnen als stagiair op de Wijngaard, maar kwam toen bij de NAH terecht. Dit was een nieuwe doelgroep voor mij maar het voelde heel goed. Ik heb toen 20 weken stage gelopen en kreeg een contract aangeboden”, vertelt Malize. “Je past je aan op wat de bewoner vraagt. Je staat echt naast de bewoner en doet meer dan alleen verzorgen. Je werkt met bewoners van ongeveer 40 tot 70 jaar.”

Wat moet iemand weten voordat hij/zij hier komt werken? 

“Als je wilt doorgroeien in de combinatie van zorg en begeleiden, dan is dit een hele goede afdeling. Ik ga zelf bijvoorbeeld binnenkort met een opleiding GVP (gespecialiseerd verzorgende psychogeriatrie) beginnen. Daarnaast leer je hier ook veel van de bewoners. Zij kunnen goed aangeven wat ze wel en niet willen”. Malize was snel geneigd om dingen over te nemen, maar dat heeft ze van zich af kunnen zetten. “Ik laat het ze nu eerst zelf doen, want dat kunnen ze prima. Als iets dan niet lukt, kan je ze altijd helpen. Bij deze doelgroep heb je ook veel interactie en is het fysiek misschien ook minder zwaar dan op andere afdelingen. De bewoners zijn zelfstandiger.”

Hoe zijn de collega’s?

“De collega’s zijn heel fijn en ik kan veel inbrengen in het team. Ik leer tegelijkertijd ook veel van andere collega’s die meer ervaring hebben. De meeste collega’s hebben een SPW-achtergrond, wat ook prima bij de doelgroep past. Je doet ook veel samen waardoor je eigenlijk altijd wel iemand om je heen hebt lopen aan wie je een vraag kunt stellen. Toen ik hier een paar weken werkte, voelde het al alsof ik hier jaren werkte.”

Malize vult tot slot aan: 

“Vanuit het team heten wij nieuwe collega’s van harte welkom en nodigen wij ze ook graag uit om eens mee te lopen!”

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Brenda Sinke

Verzorgende

Zorg is niet slechts een taak, maar een kans om liefde tastbaar te maken.

Banner
Avtar
Shape
Simone Westerlaken

leerling verpleegkundige Thuiszorg Zeist

Zij-instromers welkom: vind jouw nieuwe pad bij Thuiszorg Zeist!

Banner
Avtar
Shape
Hendrika van Baaren

Gastvrouw in Hospice De Wijngaard

Bij Accolade werk ik in een goede sfeer, er is openheid en eerlijkheid.