Het verhaal van Simone Westerlaken

Zij-instromers welkom: vind jouw nieuwe pad bij Thuiszorg Zeist!

'In de Thuiszorg heb ik mijn passie gevonden - elke dag is een kans om het verschil te maken. Het geeft een gevoel van vervulling en betekenis'.

Banner

Simone Westerlaken, leerling verpleegkundige bij de Thuiszorg Zeist, vond haar weg naar de Thuiszorg na jarenlang zoeken naar werk dat haar voldoening gaf. Simone vond haar roeping in het ondersteunen van anderen in hun eigen huis. "Ik heb verschillende banen gehad, maar ik kon mijn draai niet vinden en vond geen werkgeluk," vertelt Simone. "Door de verhalen van mijn partner die in de zorg werkt,  raakte ik geïnspireerd door het idee om mensen thuis te helpen."

Zij-instromer
Simone is een mooi voorbeeld van hoe zij-instromers met passie en toewijding een nieuwe carrière kunnen beginnen. Ze heeft o.a. ruim 10 jaar gewerkt bij een HR afdeling bij verschillende werkgevers. In 2019 begon ze aan een opleiding verpleegkunde, die door Accolade bekostigd werd, en werkte als leerling in de thuiszorg. Ze heeft sindsdien geen moment spijt gehad van haar keuze. "Ik geniet van de vrijheid en voldoening die het werken in de thuiszorg biedt," legt Simone uit. "Het is geweldig om een persoonlijke band op te bouwen met mijn cliënten in hun eigen huis. Het geeft me een gevoel van betekenis en verbondenheid. Persoonlijke verzorging is best intiem en het geeft dus ook een soort intimiteit aan de gesprekken met de cliënten. Dat vind ik heel bijzonder om te ervaren.’

Passie voor de Thuiszorg
Voor zij-instromers zoals Simone biedt de thuiszorg een unieke kans om een nieuwe richting in te slaan en een waardevolle bijdrage te leveren aan de zorgsector. "Werken in de thuiszorg heeft me een nieuwe start gegeven," zegt Simone met enthousiasme. "Het heeft me de kans gegeven om mijn passie voor zorg en mijn verlangen om anderen te helpen te combineren."

Identiteit
Simone waardeert ook de christelijke identiteit van Accolade Zorg, waar ze werkt. "Ik voel me hier thuis omdat ik mijn geloof en waarden kan integreren in mijn werk," zegt Simone. "Het is belangrijk voor mij om vanuit een fundament van liefde en compassie te werken, en dat sluit heel goed aan bij de missie van Accolade."

Team Thuiszorg Zeist
Samen met haar toegewijde collega’s werkt Simone aan continue verbetering en ondersteuning. "We hebben een geweldig team dat open staat voor leren en groeien," zegt Simone. "Het is inspirerend om samen te werken aan het bieden van de best mogelijke zorg aan onze cliënten."

Enthousiast geworden?
Wil je ook als zij-instromer de ouderenzorg in en ben je klaar om een nieuwe uitdaging aan te gaan en betekenisvol werk te doen: welkom bij de Thuiszorg! Het biedt je een kans om een verschil te maken in het leven van anderen en om een nieuwe start te maken in een waardevolle carrière. Simone vertelt je er graag meer over bij een kop koffie of je kunt een keer meelopen!

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Marina Brouwer

Contactverzorgende bij Villa l'Abri

Mijn geloof is sterker geworden sinds ik bij Villa l'Abri werk

Banner
Avtar
Shape
Eric .

verzorgende IG bij Villa l'Abri

Bij Villa l’Abri wordt er niet alleen bovengemiddeld goed voor bewoners gezorgd, er wordt ook goed voor jou gezorgd.

Banner
Avtar
Shape
Marjanne Tiemens

verpleegkundige bij Villa l'Abri

Bij Villa L'Abri krijg ik de uitdaging die bij me past en de ruimte om me verder te ontwikkelen