Het verhaal van Simone Westerlaken

De relatie met de cliënt is echt, van hart tot hart.

Je hoort veel over de tijdsdruk die medewerkers in de zorg ervaren, er is geen geld en geen tijd om andere dingen voor de mensen te doen dan is afgesproken. Maar dagelijks kom ik bij dezelfde cliënten die tijdens de gewone routine van de dagelijkse hygiëne zich zo bloot moeten geven, dat het niet meer dan natuurlijk is om ondertussen ook te vertellen waar ze echt mee zitten. Tijdens dit werk worden de meest persoonlijke onthullingen gedaan. Soms geheimen die een last zijn, soms ontboezemingen die een totaal ander beeld van de persoon geven. De relatie met de cliënt is echt, van hart tot hart.

Banner

Ik volg de opleiding hbo-v en werk ondertussen in de thuiszorg.

Daar help ik mensen om de zelfregie over hun gezondheid te bewaren.  Ik help met de dagelijkse hygiëne en soms met verpleegkundige handelingen, zoals wondzorg, injecties of andere medische zaken. Mijn belangrijkste werk is preventieve zorg en gesprekken over de gezondheid, om zo risico’s voor te zijn.

Onze wijkverpleging ziet risico's en gezondheidsproblemen vaak al voordat de huisarts deze ziet en kan hierdoor een grote meerwaarde betekenen voor de kwetsbare mensen die nog thuis wonen.

Ik vind het erg fijn om bij Accolade te werken, omdat de visie die Accolade heeft ook mijn visie is: liefdevolle aandacht voor de kwetsbare mensen vanuit Gods liefde.

De laatste tijd heb ik al een paar cliënten horen vertellen dat zij onze benadering zo uniek vinden. Als zij ons vergelijken met andere wijkverpleging, merken zij dat onze aandacht voor hen oprecht is en ervaren zij de liefde die wij er inleggen. Wij werken als collega's dus ook eensgezind volgens dit principe.

Accolade is klein genoeg om persoonlijk te zijn, maar ook groot genoeg om de voordelen te bieden van een HR-afdeling die faciliteert in opleiding en het uitvoeren van het cao beleid. Er is echt aandacht voor het personeel.

De liefde die alle collega's uitdragen naar onze cliënten, wordt zo duidelijk ervaren, dat dit echt alleen maar van Boven kan komen.

Cliënten vertellen ons ook over hun leven, hoe zij soms God ervaren in hun ouderdom en de gebreken die daarbij horen

 

Wil jij ook werken met liefde en aandacht?

Wij hebben een baan die past bij jou, waarin je mag groeien, leren en ontwikkelen.

Shape

Lees meer verhalen van onze collega’s

Banner
Avtar
Shape
Malize van den Brandt

Verzorgende IG

"Op de NAH sta je echt naast de bewoner. Ik raad iedereen aan om eens te komen kijken."

Banner
Avtar
Shape
Nienke Zeldenrijk-Verkroost

Verzorgende IG

Als je uitdaging in de dementie zoekt, moet je bij ons zijn. Voor mij maakt dit het afwisselend en interessant.

Banner
Avtar
Shape
Marleen Schipper

Gespecialiseerd verzorgende PG in Villa l'Abri

Als je bij Accolade werkt, werk je in een transparante christelijke organisatie